By using this website you agree to our use of cookies.

No Yes

Welke belastingsvoordelen heeft uw beveiliging?

Steeds vaker wordt de veiligheid van uw bedrijfspand op de proef gesteld door diefstallen of andere malafide incidenten. Inbraakbeveiliging wordt dan ook vaak geplaatst bij bedrijven en heeft de afgelopen jaren een belangrijke factor gespeeld in de opsporing en preventie van criminaliteit.

Als zelfstandige, kmo of vrij beroep, wint u meer met de beveiliging van uw bedrijf dan u denkt. U beperkt het risico op diefstal, inbraak en fraude, u creëert een zorgeloze werksfeer, en u geniet bovendien van speciale fiscale voordelen. Enige voorwaarde? U moet uw werken laten uitvoeren door een geregistreerde beveiligingsfirma.

Concreet bestaan er twee soorten fiscale voordelen: één voor beveiligingsmateriaal (inbraakbeveiliging, toegangscontrole en camerabewaking), en één voor diensten.

De investeringen in beveiligingsmateriaal kunnen, naast de gewone afschrijvingen, van een bijkomende aftrek van 20,5% genieten. Deze aftrek wordt berekend op de winst van het jaar waarin u de activa heeft verworven.

Een concreet voorbeeld: Een zelfstandige handelaar investeert in 2014 € 15.000 voor de beveiliging van zijn kantoren.
€ 15.000 x 20,5% = € 3.075 investeringsaftrek. Dit bedrag wordt in mindering gebracht van de nettowinst van 2014.

Bovenstaand voorbeeld heeft betrekking op het investeren in beveiligingsmateriaal, fysieke producten dus. Kosten die gemaakt worden voor bepaalde diensten inzake beveiliging zijn eveneens aftrekbaar als beroepskosten, tot 120% in plaats van 100%.

Een voorbeeld : Het alarmsysteem van een handelaar is aangesloten op een vergunde alarmcentrale. De abonnementskosten van 1000 €, betaald in 2011, zijn aftrekbaar (als beroepskosten) tot 120%. Het bedrag van de aftrek bedraagt 1000 x 120 % = € 1200. Dit bedrag wordt bij de beroepskosten van de handelaar gerekend en wordt in mindering gebracht van zijn brutowinst.

Meer details over de exacte producten en diensten die u als beroepskost kan aftrekken, kan u raadplegen op de site van de Federale Overheidsdienst van Binnenlandse Zaken https://www.besafe.be/ondernemers/investeringsaftrek-beveiliging

STANLEY Security is een geregistreerde beveiligingsfirma, die totaaloplossingen biedt inzake beveiliging. Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie.