By using this website you agree to our use of cookies.

No Yes

Hoe kies je het goede antidiefstalsysteem voor je winkel?

Je winkel of bedrijf uitrusten met een antidiefstalsysteem is geen overbodige beslissing. Het is hierbij echter wel belangrijk om een systeem te kiezen dat het best aansluit bij je bedrijf om de veiligheid te optimaliseren.

Om een goede keuze qua systeem te maken, dien je eerst en vooral rekening te houden met de variable ‘oppervlakte van de winkel’, en meerbepaald met de breedte van de doorgang die beveiligd moet worden. Pas dan kan je beslissen welke technologie je best gebruikt. Een ander belangrijk punt waarmee je rekening moet houden, is het type product dat je wil beveiligen: afmeting, materie, ... Sommige handelszaken, zoals bijvoorbeeld apothekers, moeten bij voorkeur eerder gebruik maken van een akoestisch-magnetische technologie aangezien radiofrequentie niet heel doeltreffend is. Vandaag de dag bestaan er echter veel systemen die op alle self service producten passen: kledij, farmaceutische producten, voedingswaren, ...

Wat betreft de systemen zelf, hier bestaan er 2 van: de radiofrequentie en de akoestisch magnetische technologie. In het algemeen wordt de radiofrequentie gebruikt voor een handelszaak met een ingang van ongeveer 1 meter (maximum 1,80m als er 2 antennes zijn). Het nadeel van dit systeem is dat het gedesactiveerd kan worden door aluminium om het product te wikkelen. Bovendien kan een weersverandering leiden tot storingen in het systeem. Toch wordt de technologie van radiofrequentie al meer dan 30 jaar gebruikt, dus kan het zeker beschouwd worden als een erkend en succesvol antidiefstalsysteem.

De akoestisch-magnetische technologie biedt een beveiligingsoptie voor een bredere doorgang. Zij wordt niet verstoord door metaal en wordt vaak aanbevolen voor apothekers of opticiens. Via dit type technologie, kunnen kleinere stickers besteld worden die het voordeel hebben dat ze herbruikbaar zijn. Dit systeem is extreem betrouwbaar aangezien er amper valse alarmen gegenereerd worden.

Als u uw handelspand wenst uit te rusten met een antidiefstalsysteem, aarzel niet ons te contacteren. Wij geven u met veel plezier meer uitleg over onze verschillende producten.