By using this website you agree to our use of cookies.

No Yes

To cloud or not to cloud

Voor de eeuwwisseling waren het enkel analoge camera's die de wereld van videobewaking beheersten. Begin 2000 kwamen de eerste IP camera's op de markt, die een ware innovatie op het gebied van videobewaking vormden.

Het grote voordeel van IP camera's is hun flexibiliteit - zij kunnen ook in combinatie met een analoog systeem gebruikt worden en een netwerk van IP camera's is makkelijk uitbreidbaar - en hun uitstekende beeldkwaliteit.

IP video's namen al heel snel de plaats in van analoge videobewaking, met de nodige tegenstand van de voorstanders van analoge camerabewaking. Zoveel jaar later tellen we wereldwijd miljoenen IP camera's en lijkt de weerstand tegen IP stilletjesaan weggeëbd. Een andere grote nieuwigheid kwam op de markt, opslagruimte in de cloud, en krijgt, net zoals IP voordien, af te rekenen met heel wat weerstand. Hoog tijd om een aantal fabeltjes omtrent video in de cloud de wereld uit te helpen.

Eerst en vooral, wat is eVideo Cloud eigenlijk? Het gaat eigenlijk om een dienst waarbij opslagruimte verhuurd wordt, vooral interessant voor bedrijven die geen directe investering willen doen en die het beheer en het onderhoud van de IT-infrastructuur willen uitbesteden.

 1. Opslag in de cloud is onveilig
  Heel veel leveranciers bieden producten of diensten aan via het internet, zoals bijvoorbeeld online banking, Gmail, Yahoo! of gestreamde films. Dit zijn slechts een aantal applicaties die gebaseerd zijn op de 'cloud' en die dagelijks massaal door consumenten en bedrijven gebruikt worden, dus waarom zouden we onze videobeelden ook niet stockeren in de cloud?
  De cloud kan in het algemeen als veiliger worden beschouwd dan een recorder, aangezien deze laatste gestolen kan worden, waardoor u uw beelden definitief kwijt bent. De cloud is beter beveiligd dan lokale opgeslagen beelden waar u vaak minder controle over heeft.

 2. Als het netwerk uitvalt, is alle data weg
  Als u een onbetrouwbaar netwerk heeft, of in een gebied woont met onvoorspelbare weersomstandigheden, kan dit inderdaad een grote zorg zijn. Er kan een eenvoudig NAS-toestel aan het systeem worden toegevoegd voor extra opslagruimte, mocht uw netwerk het toch begeven.
  Eén laatste tip: zonder elektriciteit zal geen enkel videobewakingssysteem werken.

 3. eVideo Cloud biedt alleen standaardoplossingen
  Opslagruimte in de cloud kan als standaardoplossing aangeboden worden, maar kan evengoed gepersonaliseerd worden, zowel voor grote als kleine ondernemingen.

 4. Overstappen op IP betekent afscheid nemen van mijn analoge camera's
  Het grote voordeel van een IP netwerk, is dat het gekoppeld kan worden aan uw huidig systeem, waardoor analoge beelden ook naar de cloud gestuurd kunnen worden.

 5. Cloudoplossingen met IP camera's zijn duur
  Aangezien IP camera's meer functionaliteiten en een betere beeldkwaliteit bieden, zijn zij over het algemeen inderdaad duurder dan hun analoge tegenhangers. Hierbij moet wel vermeld worden dat u met IP camera's in de cloud geen lokale recorder meer nodig heeft, lagere  installatiekosten en lagere opslagkosten heeft. Dit alles kan in een maandelijks vast bedrag opgenomen worden, waardoor u niet direct hoeft te investeren in videobewaking.

To cloud or not to cloud, de eindbeslissing is nog steeds aan u, maar ik hoop hiermee toch al een aantal hardnekkige mythes de wereld uit te hebben geholpen.

 Meer info over onze oplossingen rond camerabewaking?