By using this website you agree to our use of cookies.

No Yes

Met deze 5 tips kan u veilig op vakantie vertrekken

We zijn in volle zomer en dat betekent voor de meeste Belgen: vakantie! We nemen de tijd om onze bestemming te kiezen en onze koffers te pakken, maar zorgen we er ook voor dat we onze woning of bedrijf veilig achterlaten? Wat we in al ons enthousiasme en de leuke vooruitzichten van een nakende vakantie misschien wel eens durven vergeten, is dat vakantieperiodes voor inbrekers het ideale moment is om hun slag te slaan.

Opdat jullie in alle rust en veiligheid van jullie welverdiende vakantie kunnen genieten, zetten we voor jullie graag even de meest voorname beveiligingstips op een rijtje:

#1 – Het klinkt logisch, maar wees er zeker van dat ALLE ramen en deuren goed gesloten zijn. Een klein raampje dat nog op een kier staat, kan voldoende zijn om binnen te raken.

#2 – Berg alle waardevolle spullen op in een kast en neem de sleutel mee. Laat niets waardevols in het zicht liggen.

#3 – Zorg ervoor dat uw camera’s de juiste hoeken van de beveiligde ruimtes filmen. Mochten de inbrekers toch toeslaan, kan je achteraf de opgenomen beelden nog aan de politie doorgeven voor verdere opvolging.

#4 – Een combinatie van verschillende systemen is het meest efficiënt: een deur met een veiligheidsslot, een toegangscontrolesysteem, een alarmsysteem en een camera boven de deur schrikken inbrekers niet alleen fysiek af, maar vertragen ze ook, waardoor de kans groter is dat ze afdruipen zonder buit.

#5 – Zorg ervoor dat alle spullen die buiten staan en die inbrekers als opstapje kunnen gebruiken, weggeborgen worden. Denk aan ladders of vuilbakken. Het is daarom ook belangrijk om alle ramen op de eerste en tweede verdieping goed te sluiten.

Eén algemene tip geldt steeds: hoe moeilijker je het de inbreker maakt, hoe minder kans je loopt dat er ingebroken zal worden en er effectief iets gestolen zal worden. Bouw dus zoveel mogelijk ‘vertragingsmechanismen’ in. Is er een hek rond je bedrijf of pand? Zorg dan dat dit gesloten is. Heb je een alarmsysteem? Zorg ervoor dat dit correct aangesloten is en up-to-date is. Sluit ruimtes waar waardevolle spullen liggen, goed af en neem de sleutel mee.

Met deze tips in het achterhoofd, kan je volop veilig genieten van je vakantie. Veel plezier, zon en rust toegewenst!