By using this website you agree to our use of cookies.

No Yes

Systeemintegratie

De vraag naar efficiënte, op de bedrijfsprocessen gerichte, intelligente beveiligingssystemen is nog nooit zo groot geweest als nu. Toch worden wij in de praktijk regelmatig geconfronteerd met verouderde systemen die niet goed op elkaar aansluiten en die ieder hun eigen alarmen genereren. Een wirwar van bekabeling, een uitdaging bij iedere storing en stapels instructies voor het personeel. Kortom: sterk verouderd en niet efficiënt. Voor de optimale inzet en daarmee meest efficiënte beveiliging van de organisatie is een goede koppeling van de verschillende (beveiligings)systemen echter een must.

In sommige gevallen functioneren de al aanwezige beveiligingssystemen op zich nog goed. Terecht dat u dit uit kostenoogpunt wil behouden. De keuze voor het juiste overkoepelende security management systeem is dan ook een strategische keuze voor de toekomst. Een merkonafhankelijk platform dat automatisch interacties kan opzetten tussen de systemen onderling biedt hier uitkomst. Alle systemen worden gekoppeld en kunnen centraal en eenvoudig bediend worden. Dit zorgt niet alleen voor een uniforme uitstraling van de beveiliging, ook verkleint het de risico's op het maken van fouten.

Kostenbesparing door efficiënte inzet beveiliging over meerdere locaties
Met het juiste security management systeem kunt u vervolgens ook de beveiliging over meerdere locaties efficiënt inzetten. Ten eerste kunt u eenvoudig en snel zien of er bijvoorbeeld op een bepaalde locatie veel onnodige alarmmeldingen binnenkomen. Maar daarnaast kan uw beveiligingspersoneel ook beter taken van elkaar overnemen. Door de beveiligingssystemen van meerdere locaties aan te sluiten op één meldkamer kan een bewaker op locatie 1 de alarmmeldingen van zijn collega op locatie 2 in de gaten houden op het moment dat deze zijn ronde door het pand gaat lopen. Een directe kostenbesparing die al snel flink kan oplopen!

Transparant budgetteren met 'security as a service'
Heeft u in uw organisatie wel te maken met verouderde systemen, maar niet direct de mogelijkheid om te investeren in beveiliging? Dan kan 'security as a service' uitkomst bieden. De investering, het ontwerp, de apparatuur, de installatie en de bedrijfsklare oplevering van uw beveiligingssystemen nemen wij in een vast maandbedrag op. Maar ook de periodieke kosten van onderhoud, storingen, beheer en meldkamerdiensten kunnen hierin meegenomen worden. Zo weet u vooraf exact uw kosten voor beveiliging per maand, zonder dat u voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Over de verdere mogelijkheden van 'security as a service' vertellen wij u graag meer in een volgend blog.