By using this website you agree to our use of cookies.

No Yes

Tips om veilig het WK door te komen

Nog nooit heb ik zoveel Belgische vlaggen uit en aan ramen zien hangen, zelfs niet op 21 juli, de Nationale Feestdag in België. Nu onze Duivels het de laatste tijd zo goed doen, leven alle Belgen massaal toe naar het WK, en nu de straten bij onze noorderburen stilletjes aan oranje kleuren, is het al rood/geel/zwart wat de klok slaat in België. Wat we in al ons enthousiasme misschien eens durven vergeten, is dat events zoals het WK voor inbrekers het ideale moment zijn om hun slag te slaan.

Opdat u in alle rust en veiligheid van het WK kunt genieten, zetten we voor u graag de meest voorname beveiligingstips op een rijtje:

  • Let op met versieringen. Om brand te voorkomen, is het beter deze niet in de buurt van lichtspots of op plekken waar de temperatuur flink kan stijgen te plaatsen.
  • Het klinkt logisch, maar wees er zeker van dat ALLE ramen en deuren goed gesloten zijn. Een klein raampje dat nog op een kier staat, kan voldoende zijn om binnen te komen.
  • Berg alle waardevolle spullen op in een kast en neem de sleutel mee. Laat niets waardevols in het zicht liggen.
  • Een goed geïmplementeerd camerasysteem zorgt ervoor dat de juiste hoeken van de beveiligde ruimte worden gefilmd. Mochten inbrekers toch toeslaan, kunnen de opgenomen beelden aan de politie worden doorgeven voor verdere opvolging.
  • Een combinatie van verschillende systemen is het meest efficiënt: een deur met een veiligheidsslot, een toegangscontrolesysteem, een alarmsysteem en een camera boven de deur schrikken inbrekers niet alleen fysiek af, maar vertragen ze ook, waardoor de kans groter is dat ze afdruipen zonder buit.

Eén algemene tip geldt steeds: hoe moeilijker u het de inbreker maakt, hoe minder kans u loopt dat er ingebroken wordt en er effectief iets gestolen zal worden. Bouw dus zoveel mogelijk ‘vertragingsmechanismen’ in. Is er een hek rond uw bedrijf of pand? Zorg dan dat dit gesloten is. Heeft u een alarmsysteem? Zorg ervoor dat dit correct aangesloten is en up-to-date is. Sluit ruimtes waar waardevolle spullen worden opgeborgen goed af en neem de sleutel mee.

Met deze tips in het achterhoofd, kunt u volop veilig genieten van alles rondom het WK. Nog veel kijkplezier!